Vrouwenkoor Musica werd in 1998 opgericht door tien enthousiastelingen. Dit enthousiasme bleek aanstekelijk: intussen staat het dubbele aantal gemotiveerde vrouwen te zingen. Ons veelzijdige repertoire bestaat uit wereldlijke en geestelijke muziek uit verschillende klassieke stijlperioden. Onder deskundige leiding van Elske te Lindert en Els van den Nouland werken wij aan stemvorming, koorscholing en een stijlgetrouwe uitvoering. In de regio laten wij regelmatig van ons horen tijdens concerten en vieringen.

Bij Vrouwenkoor Musica is zingen iets dat we in de eerste plaats voor ons plezier doen. We vormen samen een gezellig koor. Maar om goed te presteren, nemen wij ook het studeren serieus en dat is één van onze sterke disciplines. Om in betrekkelijk korte tijd veel resultaat te behalen, plannen wij naast de wekelijkse repetities regelmatig een studiedag en wordt er bovendien veel thuis gestudeerd door alle leden.

 

Koorsamenstelling:

Sopranen

Rikie Bulsink, Ina te Grotenhuis, Willy Hijink, Francis Klaassen, Greetje Onnink, Thea Veerbeek, Gerda Wassink, Betsy Boom

Mezzo-sopranen

Ine Düking, Jannine Garretsen, Marga Wenink, An van Heun, Mariëtte Custers, Gonnie Voskamp, Tirzah Feenstra

Alten

Ada Bennink, Maria Bolwerk, Marian Dekker, Lidi van Dillen, Marianne Kruijsen, Marianne Wolters, Annie Klumpenhouwer

 

Vrouwenkoor Musica  |  vrouwenkoor.musica@gmail.com